Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
02/01

Ο Szalay Balzázs 4ος στην γενική κατάταξη του Ράλι Africa Eco 2014

Η σημερινή 25η θέση μετά από την 3η ειδική διαδρομή ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από μια δύσκολη μέρα στο έδαφος του Μαρόκου


Μετά από μία ακόμη δύσκολη μέρα στο ράλι Africa Eco,η ομάδα Opel Dakar ολοκλήρωσε την 3η ειδική διαδρομή μπαίνοντας στην 25η θέση γενικής κατάταξης, ευτυχώς όμως, χωρίς βλάβες μη επισκευάσιμες. Η ειδική διαδρομή των 387 χλμ ήταν μια μίξη από κλασσικό Μαροκινό έδαφος με βραχώδη σημεία ειδικά στο τέλος της διαδρομής, όπου οι πέτρες ήταν μεγαλύτερες και οι φθορές των οχημάτων ακόμα χειρότερες. Οι πέτρες τελικά στοίχισαν στην ομάδα, καθώς μια σειρά από βλάβες στα ελαστικά προκάλεσαν κλατάρισμα του τροχού, εξαλείφοντας κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο.    

Η μέρα είχε ξεκινήσει καλά καθώς, έχοντας επισκευάσει ένα τρυπημένο ελαστικό, ο Szalay και ο συνοδηγός του, László Bunkoczi, προσπέρασαν τον Jean Louis Schlesser παίρνοντας το προβάδισμα της ειδικής διαδρομής. Ωστόσο, η βλάβη ενός δεύτερου ελαστικού και κάποια σύγχυση ως προς την κατεύθυνση που θα έπρεπε να πάρουν, οδήγησε στην απόφαση να τολμήσουν να περάσουν πάνω από πολύ κοφτερές πέτρες για να επιστρέψουν στην πορεία μέσα από τα δέντρα. Δυστυχώς, οι πέτρες έσκασαν και τρίτο ελαστικό και το αντίκτυπο στον τροχό ήταν τέτοιο που αναγκάστηκαν να τον αλλάξουν για τρίτη φορά. Ωστόσο, με δύο ήδη φθαρμένα ελαστικά, ο Szalay αναγκάστηκε να επανατοποθετήσει ένα ξεφούσκωτο ελαστικό κι έναν τροχό, με αποτέλεσμα να διανύσουν 85 χλμ κουτσαίνοντας μέχρι το τέρμα.

Η γενναιόδωρη βοήθεια του οδηγού, Miklós Kovács, που είχε προφτάσει τον Szalay 20 χλμ πριν τον τερματισμό και τού δάνεισε έναν εφεδρικό τροχό, επέτρεψε στην ομάδα να ολοκληρώσει την ειδική διαδρομή χωρίς περαιτέρω φθορές στο όχημα. Έφτασαν στον τερματισμό Assa 1 ώρα, 52 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Sabatier, παίρνοντας την 7η θέση της γενικής κατάταξης μετά την 3η ειδική διαδρομή, 2 ώρες, 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Schlesser.

Η 4η ειδική διαδρομή στο As Sakn αποτελείται από γρήγορο έδαφος και άμμο 390 χιλιομέτρων. Δεδομένου ότι η διαδρομή είναι εντελώς καινούρια, κανείς από τους αγωνιζόμενους με προηγούμενη εμπειρία από το Ράλι Africa Eco, έχουν πλεονέκτημα, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα Opel Dakar θα ξεκινήσει με ίσους όρους.

 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις