Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 
Σύντομο Ιστορικό της Toyo Tire

H Toyo Tire είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της ποιότητας, της απόδοσης και της άψογης εξυπηρέτησης που προσφέρει επί 65 έτη, με 45 χρόνια παρουσίας στις ΗΠΑ. Οι εταιρείες της Toyo λειτουργούν στον τομέα της ανάπτυξης, της κατασκευής, των δοκιμών, της εμπορίας και της πώλησης στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ωκεανία.

Ως αποτέλεσμα, η Toyo Tire έχει αποκτήσει φήμη αξιοπιστίας σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική, τα ελαστικά της Toyo έχουν χαρακτηριστεί από εμπόρους ελαστικών που συμμετείχαν στην Ετήσια Έρευνα του Περιοδικού “Time Review” ως τα Καλύτερα Προϊόντα.

Επιπλέον, είναι πρωτοφανές ότι από το 2000 οι εμπορικοί αντιπρόσωποι στη Βόρεια Αμερική έχουν ψηφίσει τα εμπορικά μας ελαστικά επτά φορές ως τα καλύτερα. Από το 2002, τα ελαστικά για μεσαία φορτηγά έχουν λάβει αυτή την τιμητική διάκριση έξι φορές.

Ίδρυση

Το όραμα για την κατασκευή αψεγάδιαστων ελαστικών ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1945, όταν ο ιδρυτής και πρόεδρος, κος Rikimatsu Tomihisa ίδρυσε την εταιρεία Toyo Tire & Rubber Co, Ltd στην Ιαπωνία.

Το 1966, η Toyo Tire έγινε ο πρώτος Ιαπωνικός κατασκευαστής ελαστικών με θυγατρική εταιρεία στις Η.Π.Α. Η Toyo Tires (USA) Corporation (όπως ήταν τότε γνωστή) ξεκίνησε την αποθήκευση και τη διανομή ελαστικών για εμπορικά φορτηγά από τις μικρές της εγκαταστάσεις στην Νότια Καλιφόρνια. Στη συνέχεια το 1975, πρόσθεσε την υπηρεσία αντικατάστασης ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα και μέσα από ένα δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων, η Toyo Tires άρχισε να αναπτύσσεται στις Η.Π.Α.

Η κατασκευή των πρώτων ελαστικών με την επωνυμία της Toyo Tire στις ΗΠΑ, έγινε προς τα τέλη του 1980, όταν η εταιρεία άρχισε την παραγωγή εμπορικών ελαστικών στο Όρος Βερμόντ του Ιλινόις. Εκτός του ότι αυτό ενίσχυσε την οικονομία των ΗΠΑ, η παραγωγή στην Αμερική επέτρεψε την άμεση πρόσβαση σε αποθέματα, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος της παραγωγής.

Σήμερα, τα Αμερικάνικα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Cypress της Καλιφόρνια και η διανομή γίνεται από μια αποθήκη σχεδόν ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην Νότια Καλιφόρνια και από πρόσθετες αποθήκες στην Τζώρτζια, το Ιλινόις, την Πενσυλβανία και το Τέξας.

Motosport

Την δεκαετία του 1980, η Toyo Tire άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων των ΗΠΑ. Προς το τέλος της δεκαετίας, οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της Toyo κέρδισαν πολλά πρωταθλήματα και έτσι ξεκίνησε η παράδοση της Toyo. Έχοντας κερδίσει σχεδόν κάθε μορφή πρωταθλημάτων, από αγώνες δρόμου σε αγώνες εκτός δρόμους και πλαγιολίσθησης, η Toyo Tire έχει καταξιωθεί στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο αγώνων οδήγησης. Πιο σημαντικά, οι δραστηριότητες αυτές έχουν προσφέρει ανεκτίμητη γνώση και ενθουσιασμό που ωθεί σταθερά την Toyo Tire στην δημιουργία των καλύτερων προϊόντων με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Εξέλιξη

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών και για να πρωτοπορήσει, η Toyo Tires έχει καταστεί ηγέτης στην εξέλιξη δυναμικών ελαστικών. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 21ου αιώνα, η εταιρεία ευθύνεται για αρκετές και σημαντικές εξελίξεις των ελαστικών στις κατηγορίες αυτές.

Με την κορύφωση της αγοράς του μηχανοκίνητου αθλητισμού βελτίωσης των οχημάτων compact, η Toyo Tire ανταποκρίθηκε προσφέροντας ελαστικά με χαμηλό προφίλ, μεγάλη διάμετρο ζαντών και υψηλή απόδοση. Σύντομα, οι διαστάσεις των ελαστικών των επιβατικών αυτοκινήτων έφτασαν τις 18 ίντσες, κάτι που ήταν πρωτοφανές για εκείνα τα χρόνια. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι διαστάσεις των ζαντών συνεχίζουν και αναπτύσσονται. Η Toyo Tire προχώρησε σε μία καινοτομία ξανά το 2008, λανσάροντας για πρώτη φορά ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων σε διαστάσεις 26 και 28 ιντσών. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, πρόσθεσε και την διάσταση των 30 ιντσών.

Σε μία άλλη κατηγορία, όπου οι τάσεις στα τέλη του 1990 κινούνταν προς την προσαρμογή ελαστικών για ελαφρά φορτηγά και SUV με μεγαλύτερα πακέτα τροχών και ελαστικών, η Toyo Tire εισήγαγε το Proxes S / T, που ήταν το πρώτο ελαστικό για αγωνιστικά φορτηγά με κανονική διαβάθμιση φορτίου. Αυτό το εξειδικευμένο προϊόν απέφερε τεράστιες πωλήσεις και κατέστησε την εταιρεία ηγέτη στην αγορά των αγωνιστικών φορτηγών. Στην αγορά σήμερα, το ελαστικό Proxes S / T συμπληρώνεται από μια νέα γενιά, το Proxes ST II.


Κατηγορία Εκτός Δρόμου & Πολυτελείας

Το 2003, οι οπαδοί των αγώνων εκτός δρόμου δέχτηκαν με θετικά σχόλια το ελαστικό Open Country M/T. Σε αυτό, βρήκαν ένα ελαστικό με εξαιρετικό χειρισμό σε αγώνες εκτός δρόμου, με ανθεκτικότητα και μακρά ζωή πέλματος καθώς και με μια πιο δυναμική προοπτική, αφού παρέχει ομαλή και αθόρυβη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους. Το ελαστικό Open Country M/T έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένα καταπληκτικό ελαστικό για προσαρμοσμένα φορτηγά. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής σε αγώνες εκτός δρόμου.

Το 2008, η εταιρεία καινοτόμησε με τον διπλασιασμό της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής της. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση στην Βόρεια Αμερική, αυτή η διαρθρωτική επέκταση επιτρέπει στην εταιρεία να προσθέσει εξοπλισμό παραγωγής και να αυξήσει την παραγωγή γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σήμερα

Επικεφαλής της Toyo Tire U.S.A. Corp., όπως είναι πλέον γνωστή, είναι ο κ. Tatsuo Mitsuhata και έχουν δημιουργηθεί σχέσεις συνεργασίας με πάνω από 2.000 ανεξάρτητους εμπορικούς αντιπροσώπους ελαστικών της Toyo Tire σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το χαρτοφυλάκιο των ελαστικών μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών - από ελαστικά υψηλών επιδόσεων ειδικά για αγώνες, όπως είναι η γραμμή των ελαστικών Proxes, την γραμμή Open Country για ελαφρά φορτηγά και SUV, την γραμμή Versado LX για πολυτελή αυτοκίνητα, μέχρι το ευρύ φάσμα ελαστικών για εμπορικά φορτηγά. Όποιο αυτοκίνητο, ελαφρύ φορτηγό, SUV ή εμπορικό όχημα κι αν οδηγείτε, η Toyo Tire έχει το κατάλληλο ελαστικό για σας.

Η δέσμευση της Toyo Tire παραμένει σταθερή διαχρονικά, με την συνεχή προσφορά καινοτομίας, ποιότητας, επιδόσεων και εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών.