Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
14/01

O Gordon σταμάτησε ακριβώς πριν την γραμμή του τερματισμού

Αφού έτρεχε στην 5η θέση στην σημερινή 9η ειδική διαδρομή των 396χλμ, ο Robby Gordon σταμάτησε απότομα εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπισε μόλις 26 χλμ πριν την γραμμή του τερματισμού.


Η τύχη που έχει ο Robby Gordon σε όλο το Ράλι Ντακάρ 2014 είναι, χωρίς εξαίρεση, κακή.  Ξέρεις ότι έχεις κακή εμπειρία από το Ράλι Ντακάρ, όταν, όντας στην 5η θέση, η Διοργάνωση της ASO σε αποκαλεί "το παιδί που επιστρέφει δυναμικά". Έχοντας νικήσει σε 9 συνεχόμενες ειδικές διαδρομές του Ντακάρ, ο Gordon δεν θεωρεί ότι η 5η θέση είναι μια "δυναμική επιστροφή".

Σήμερα αυτό έμελλε να αλλάξει. Από την 57η θέση χθές το βράδυ, πέρασε στην 10η θέση όταν οι Αρχές του Ράλι απέδωσαν στον Gordon προσαρμογή χρόνου. Όχι ακριβώς καλή τύχη, καθώς αυτό στηρίχθηκε από τις επιδόσεις του στην χθεσινή ειδική διαδρομή.

Ο Robby και ο συνοδηγός του, Kellon Walch, είχαν ξεκινήσει καλά από την 10η θέση και φτάνοτας στην 5η θέση μετά το 1ο σημείο αναφοράς, περίπου 39 χλμ μετά την εκκίνηση της σημερινής ειδικής διαδρομής των 422 χλμ. Είχαν ένα σύντομο περασμα στην 6η θέση όταν ο προπορευόμενος της ειδικής διαδρομής, Roma, που βρισκόταν μπροστά τους στο 4ο σημείο αναφοράς, έπεσε στην 5η θέση όταν σταμάτησε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Στο σημείο αυτό, ίσως ο Gordon πίστεψε ότι του χαμογέλασε η τύχη, αλλά μάλλον όχι. Δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε αργότερα, και πίεζε για να πετύχει το επιθυμητό του αποτέλεσμα και χάρη στις επιδόσεις του, όχι χάρη στην κακοτυχία κάποιου άλλου.

Ο Baldwin, που είχε ξεκινήσει στην 15η θέση, βίωσε κι εκείνος μια δύσκολη μέρα με ανεβοκατεβάσματα. Αφού έπεσε στην 24η θέση μέχρι το 1ο σημείο αναφοράς, πίεσε το Chevrolet Buggy μέχρι την 13η θέση στα μέσα της ειδικής διαδρομής, όταν κάποια προβλήματα τον επιβράδυναν. Από την 13η θέση, έπεσε στην 29η, αλλά μετά από φιλότιμες προσπάθειες, τερμάτισε σήμερα στην 19η θέση, έχοντας προσπεράσει τον Gordon στο τελικό τμήμα της διαδρομής. Ο χρόνος του ήταν 1 ώρα, 13 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της ειδικής διαδρομής, Peterhansel, ο οποίος πλησιάζει αμείλικτα τον Roma στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Μετά από την σημερινή του νίκη, ο Peterhansel βρίσκεται μόλις 12 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Με 11 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα σήμερα, ο Peterhansel έχει ανεβάσει τον πήχη και αύριο θα δούμε αν τελικά θα αισθανθεί την απειλή ο Ισπανός Nani Romi.

Δεν έχουν καταφτάσει ακόμα οι φωτογραφίες της σημερινής διαδρομής. Θα τις ανεβάσουμε μόλις επιστρέψει ο φωτογράφος στον Καταυλισμό.

Τελευταίες αναρτήσεις