Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder
2014
12/01

Υποτονικό τέλος της 1ης Εβδομάδας του Ράλι Ντακάρ 2014

21ος σήμερα ο Gordon, 61ος ο Baldwin. Φτάνουν στο τέλος της 1ης Εβδομάδας του Ντακάρ από την κόλαση.


Ήταν μια αλλαγή σκηνικών για το Ντακάρ καθώς οι αγωνιζόμενοι αντίκρυσαν πράσινα τοπία και νερό, μετά από την ξερή έρημο της Αργεντινής. Και τα δύο οχήματα έφτασαν στον Καυταλισμό πιο χαμηλά από την θέση που επιθυμούσαν, αλλά γεμάτα ενέργεια γι αυτό που θα μπορέσει να γίνει για να βελτιώσουν την τύχη τους στο δεύτερο μέρος του Ντακάρ της επόμενης εβδομάδας.

Στην 6η ειδική διαδρομή του Ντακάρ αγωνίζονταν μοτοσυκλέτες και οχήματα με διαφορετικές πορείες. Επρόκειτο πάλι για δύο "ημίχρονα" με μια νεκρή ζώνη να χωρίζει την διαδρομή σε δύο αγωνιστικά μέρη κι ένα ταξίδι ψηλά στα βουνά, πάνω από 3000 μέτρα. Τα οχήματα πάσχιζαν για οξυγόνο για να τροφοδοτήσουν τους τεράστιους κινητήρες τους, πράγμα που προκάλεσε κάποια προβλήματα σε μερικά από αυτά.

Ήταν σκληρή η προσπάθεια να πιεστούν άνθρωποι και μηχανήματα μέχρι τον τερματισμό της σημερινής διαδρομής. Είναι εύκολο να είναι κανείς γεμάτος ενέργεια όταν όλα πάνε ρολόι, αλλά μεγάλη δοκιμασία όταν έχεις να υπερβείς τεράστια προβλήματα που σε ωθούν στην παραίτηση. Η αποφασιστικότητα, όμως, είναι στο DNA και των δύο ομάδων SPEED Energy και Eric Vigouroux Racing. Ήταν μια σκληρή εβδομάδα με την απώλεια ενός οχήματος και μικρή ανταπόδοση των προσπαθειών από θέμα βαθμολογίας.

Η αυριανή μέρα της ξεκούρασης τούς αξίζει, αλλά όποιος νομίζει ότι η ομάδα θα ξεκουράζεται, δεν γνωρίζει από Ράλι Ντακάρ. Τα οχήματα μπορεί να μην αγωνίζονται, αλλά οι ομάδες θα είναι σε μεγάλη εγρήγορση προετοιμάζοντας τα οχήματα για άλλη μια βδομάδα κόλασης.

Επικρατεί μελαγχολία στα πιτ, καθώς καταφτάνουν τα νέα για τον άδικο χαμό του Eric Palante. Ήταν ένας πολύ έμπειρος και πολύ αγαπητός οδηγός στους Καταυλισμούς του Ράλι Ντακάρ. Όποιος είναι θρησκευόμενος, ας πει μια προσευχή για την οικογένεια και τους φίλους που αφήνει πίσω του. 

 

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Τελευταίες αναρτήσεις