Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Τα ελαστικά Toyo επιστρέφουν στο Ντακάρ.

5 Ιανουαρίου 2024

Από το 2021, η Toyo Τire υποστηρίζει την ομάδα Toyota Auto Body Team στο Ράλι Ντακάρ και συνεχίζει για τέταρτη χρονιά στην έκδοση του 2024. Τα Toyota Land Cruiser 300 GR της ομάδας θα είναι εξοπλισμένα με ελαστικά Toyo Tire Open Country MT/R σε διαστάσεις LT285/70R17 116/113P.

Η ομάδα Toyota Auto Body θα διεκδικήσει την 11η συνεχόμενη νίκη της στην κατηγορία παραγωγής του ράλι. Ωστόσο, με δύο αυτοκίνητα στον αγώνα, και οι δύο οδηγοί θα επιδιώξουν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πέρυσι, ο Ronald basso βγήκε πρώτος αφού ο Akira Miura υπέστη ένα μεγάλο ατύχημα στην αρχή. Ο Miura θα επιδιώξει να προσθέσει στο ενεργητικό του τις νίκες του, οι οποίες περιλαμβάνουν το 2021 και το 2022, στον φετινό αγώνα. Μετά τον ατυχή θάνατο του Laurent Lichtleuchter σε ένα ράλι τον Απρίλιο, ο Miura θα αγωνιστεί με τον Γάλλο συνοδηγό Mayeul Barbet, ο οποίος είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός, έχοντας συμμετάσχει σε πέντε εκδόσεις του Ντακάρ.

Ξεκινώντας στις 5 Ιανουαρίου με έναν πρόλογο 27 χιλιομέτρων, ο αγώνας του 2024 θα διασχίσει πάνω από 5.000 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και σχεδόν 8.000 χιλιόμετρα συνολικά μέχρι να ολοκληρωθεί στο Γιανμπού, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, στις 19 Ιανουαρίου. Πριν από αυτό, οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να αντεπεξέλθουν σε 12 εξαντλητικές ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής διαδρομής 48 ωρών, η οποία θα προσθέσει ένα τυχαίο στοιχείο με τους αγωνιζόμενους να πρέπει να σταματήσουν στο πλησιέστερο από τα οκτώ διαφορετικούς καταυλισμούς μόλις το ρολόι χτυπήσει 4μμ. Η δική τους ομάδα δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει και δεν θα μάθουν τη σχετική τους θέση μέχρι να ολοκληρώσουν το δεύτερο μέρος της διαδρομής την επόμενη ημέρα. Η 48ωρη ειδική δοκιμασία θα διεξαχθεί στο άδειο τέταρτο και με ξεχωριστές διαδρομές για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην πρώτη θέση του αγώνα και ακολουθούν από τις εκκινήσεις των μοτοσικλετών δεν μπορούν να αποκτήσουν κανένα πλεονέκτημα.

Πάνω από το 60% της διαδρομής του Ντακάρ του 2024 είναι καινούργια, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της διαδρομής. Οι οδηγοί Akira Miuara και Ronald Basso είναι έτοιμοι για την πρόκληση με τα Land Cruiser τους που είναι εξοπλισμένα με ελαστικά Toyo Tire.

 

Τελευταία Νέα