Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Νίκη στη μάχη του D1GP Tanso

14 Μαΐου 2024

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, ο Hokuta Matsuyama κατακτά την πρώτη του ατομική νίκη με το GR Corolla στον 2ο γύρο του φετινού D1GP στο μηχανοκίνητο πάρκο του Οκουϊμπούτζι.

Σε έναν χαοτικό διαγωνισμό με βροχή, ο Matsuyama με το Toyota GR Corolla (GZEA14H) κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους αντιπάλους και να πάρει την πρώτη θέση στον αγώνα Tanso (σόλο). Ο άλλος οδηγός της ομάδας Toyo Tire, Yuki Tano, ο οποίος ανήλθε στο D1GP μόλις φέτος, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο ανερχόμενος Tano ήταν ο πρωταθλητής της σειράς D1-Lights του 2022.

Hokuta Matsuyama

Ομάδα Toyo Toyota GR Corolla

Yuki Tano

Το Σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη ανταγωνιστική εμφάνιση για το Toyota GR Corolla, το οποίο κατασκευάστηκε για τον φετινό διαγωνισμό D1GP. Σχολιάζοντας τη νίκη του, ο Matsuyama δήλωσε: «Δεν πίστευα ότι θα ήταν αρκετά καλό για να κερδίσει έναν αγώνα σόλο, αλλά ήταν εύκολο στην οδήγηση, οπότε πίστευα ότι θα μπορούσα να προκριθώ και να αγωνιστώ».

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολη η διαδρομή, αφού ο Matsuyama υπέστη μια έκρηξη κινητήρα την Παρασκευή και έπρεπε να οδηγήσει το αυτοκίνητο με εξαιρετική προσοχή για να προστατεύσει τον ανακατασκευασμένο κινητήρα του, εκτός από την αντιμετώπιση της βροχής.

Οι οδηγοί αγώνων της ομάδας Toyo Tire, Hideyuki Fujino και Masato Kawata προκρίθηκαν επίσης για τη μάχη (Tsuiso) των twin drift.

Στο Τσουίσο, ο Yuki Tano αποδείχθηκε ο καλύτερος από τους συμμετέχοντες της Ομάδας Toyo Tire, μπαίνοντας στην τελική τετράδα. Μια έντονη μάχη με τον Saito στην τελική τετράδα, τους βρήκε ισόβαθμους προτού γίνει η ρεβάνς όπου ο Saito προχώρησε μετά την άνοδο του Tano. Ωστόσο, η απόδοσή του ήταν αρκετή για να πάρει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Τελευταία Νέα