Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Τελετή Εγκαινίων Νέου Εργοστασίου Ελαστικών στη Σερβία

16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Όμιλος Toyo Tire (με Έδρα την πόλη Ίταμι της Νομαρχίας του Χυόγκο, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κο Takashi Shimizu) και η θυγατρική κατασκευαστική του εταιρεία, Toyo Tire Serbia LLC Belgrade (με έδρα το Βελιγράδι της Δημοκρατίας της Σερβίας και με Νόμιμο Εκπρόσωπο τον κο Kenta Kuribayashi) παρακολούθησαν εχθές μια πρωτοποριακή τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων στην πόλη Ιντζίτζα της Δημοκρατίας της Σερβίας.  

Στην τελετή παρευρέθησαν περίπου 40 διακεκριμένοι καλεσμένοι, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, κος Aleksandar Vučić, ο Δήμαρχος της Ιντζίτζα, κος Vladimir Gak και ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ιαπωνίας στη Δημοκρατία της Σερβίας, κος Takahiko Katsumata ο οποίος προσευχήθηκε για την ασφαλή κατασκευή των εγκαταστάσεων. Καθώς η τελετή είχε οργανωθεί τηρώντας τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του COVID-19, ο Πρόεδρος Shimizu συμμετείχε εξ αποστάσεως από την Ιαπωνία.

Απευθυνόμενος στους καλεσμένους, ο Πρόεδρος Shimizu εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το πρώτο εργοστάσιο της Toyo Tire στην Ευρώπη: «Πολλά από τα προϊόντα που θα κατασκευάζονται σε αυτό το εργοστάσιο θα σχεδιάζονται και θα αναπτύσσονται στο νέο μας κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Γερμανία. Ο στόχος μας για το μέλλον είναι η παραγωγή ελαστικών που κατασκευάζονται εντελώς στην Ευρώπη». Ο Πρόεδρος Vučić εξέφρασε την εκτίμησή του δηλώνοντας: «Πρόκειται για μια τόσο σημαντική και πολύτιμη επένδυση στη Σερβία που δεν βρίσκω λόγια για να την περιγράψω. Είμαστε ευγνώμονες στην Ιαπωνία και στη χώρα μας που στήριξαν την άφιξη μιας τόσο σημαντικής και ισχυρής εταιρείας στη Σερβία».

Η Toyo Tire επιδιώκει ευρείες επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Βόρεια Αμερική και αλλού αξιοποιώντας τα διακριτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ως η 8η κατασκευαστική βάση της Toyo Tire, το νέο εργοστάσιο στη Σερβία σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια υλοποίησης της παγκόσμιας στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας. Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019, η Toyo Tire συνεχίζει να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα κόστους και την τεχνογνωσία της.

Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής ελαστικών τον Απρίλιο του 2022, με χωρητικότητα πέντε εκατομμυρίων ελαστικών ετησίως (ελαστικά επιβατικών οχημάτων) έως το καλοκαίρι του 2023. 

 ■ Επισκόπηση του Νέου Εργοστασίου

 Προγραμματισμένο Εργοτάξιο
 Ιντζίτζια, Αυτόνομη Επαρχία Βοϊβοντίνα, Δημοκρατία της Σερβίας
 Έκταση Εργοτάξιου
 Περίπου 600.000 m2 
 Έναρξη Παραγωγής
 Απρίλιος 2022 (σύμφωνα με το πρόγραμμα)
Δυνατότητα Παραγωγής
 5 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως (ελαστικά επιβατικών οχημάτων)
 Αριθμός Εργαζομένων
 Περίπου 580
 Ύψος επένδυσης
 Περίπου 48,8 δισ. Γιαπωνικά Γιεν (390,5 εκ. Ευρώ)
 Προϊοντα Κατασκευής
 Ακτινικά ελαστικά για επιβατικά οχήματα και ελαφριά επαγγελματικά φορτηγά

 

■ Προφίλ της Toyo Tire Serbia LLC Βελιγραδίου

 Τοποθεσία
 Βελιγράδι, Δημοκρατία της Σερβίας
 Στοιχεία της Επιχείρισης
 Κατασκευή και πώληση ακτινικών ελαστικών για επιβατικά και ελαφριά επαγγελματικά φορτηγά
 Αναλογία Επένδυσης
 Όμιλος Toyo Tire : 100%
 Ημερομηνία Ίδρυσης
 Οκτώβριος του 2019
 Κεφάλαιο
 20 δισ.Γιεν (160 εκ. Ευρώ)

Τελευταία Νέα