Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Επιτυχές το Πρόγραμμα Αυτόνομης Πλαγιολίσθησης

14 Φεβρουαρίου 2022

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Toyota (TRI) έβαλε με επιτυχία ένα αυτόνομο όχημα να κάνει πλαγιολίσθηση γύρω από διάφορα εμπόδια σε μια πίστα αγώνων χρησιμοποιώντας τα ελαστικά Proxes Sport της Toyo Tire: πρόκειται για ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της οδικής ασφάλειας.

Η TRI έχει ήδη ανακοινώσει το Πρόγραμμα Αυτόνομης Πλαγιολίσθησης το 2019. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει στα οχήματα να κάνουν πλαγιολίσθηση αυτόνομα και με ελεγχόμενο τρόπο γύρω από διάφορα εμπόδια. Στο μέλλον, η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από ξαφνικά εμπόδια ή αλλαγές στο οδόστρωμα, όπως ο μαύρος πάγος. Πρόσφατα, το έργο πέρασε με επιτυχία ένα ορόσημο: σε μια πίστα αγώνων στην Καλιφόρνια, ένα αυτοματοποιημένο αυτοκίνητο έκανε πλαγιολίσθηση γύρω από διάφορα εμπόδια που ήταν τοποθετημένα στην πίστα.

Φυσικά, απαιτούνται προηγμένα ελαστικά για την επιτυχία ενός τόσο πρωτοποριακού και απαιτητικού έργου. Γι' αυτό η TRI επέλεξε το Proxes Sport της Toyo Tire, το ελαστικό για υψηλή ακρίβεια στο τιμόνι και εξαιρετική πρόσφυση τόσο σε βρεγμένα όσο και σε στεγνά οδοστρώματα.  

Η Toyo Tire είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει στην ανάπτυξη της οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε στο μέλλον οι οδηγοί να μπορούν να υποστηρίζονται από έξυπνες λύσεις με τις δεξιότητες των επαγγελματιών οδηγών αγώνων για τη δημιουργία ασφαλέστερων οδηγικών συνθηκών.

Τελευταία Νέα