Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου UCI Cyclo-Cross για 2023/2024

6 Νοεμβρίου 2023

Η Toyo Tire Holdings της Ευρώπης συνεχίζει τη συνεργασία της με το UCI Cyclo-Cross World Cup για τρίτη συνεχή χρονιά.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Παγκόσμιο Κύπελλο Cyclo-cross της UCI ξεκίνησε και φέτος τη νέα σεζόν στις ΗΠΑ. Θα διεξαχθούν και φέτος συνολικά 14 γύροι του δημοφιλούς ποδηλατικού αγώνα, εκ των οποίων οι 13 θα διεξαχθούν εντός της Ευρώπης. Για την αγωνιστική περίοδο 2023/2024, έχουν εγγραφεί 29 Temas με 197 αναβάτες συνολικά. Η Toyo Tire Holdings της Ευρώπης GmbH υποστηρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Cyclo-cross της UCI ως χορηγός για τρίτη συνεχόμενη φορά την περίοδο 2023/2024.

Ο πρώτος αγώνας του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου UCI Cyclo-Cross πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στο Βατερλό των ΗΠΑ. Ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Fem van Empel κέρδισε ξεκάθαρα την ελίτ κατηγορία των γυναικών, ο αγώνας των ανδρών ήταν συναρπαστικός. Ο Eli Iserbyt πήρε αρχικά το προβάδισμα. Αλλά μετά από ένα πρόβλημα με το παπούτσι του, ο Eli Iserbyt έπρεπε να καλύψει 20 δευτερόλεπτα από τους Thibou Nys και Pim Ronhaar για να κερδίσει. Κατάφερε να επιστρέψει στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, τον αγώνα κέρδισε ο Thibou Nys.

Ο δεύτερος αγώνας πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου στο Μάασμεχελεν του Βελγίου. Στην κατηγορία Ελίτ Γυναικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια van Empel μπόρεσε και πάλι να πάρει την πρωτοπορία από πολύ νωρίς και κατέλαβε την πρώτη θέση για δεύτερη φορά φέτος. Στην κατηγορία Ελίτ Ανδρών, τα πράγματα έγιναν και πάλι συναρπαστικά, καθώς ο Michael Vanthourenhout πήρε το προβάδισμα στην εκκίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον Ronhaar. Αφού ο Michael Vanthourenhout και ο Pim Ronhaar μπήκαν στο πιτ λάιν, ο Eli Iserbyt πήρε την πρωτοπορία και πάλεψε με τους Thibou Nys και Lars van der Haar για την πρώτη θέση. Στο τέλος, ο Lars van der Haar κατάφερε να πάρει την πρωτιά και να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Eli Iserbyt κατέκτησε και πάλι τη δεύτερη θέση αυτή τη σεζόν. 

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου στο Ντεντερμόντε του Βελγίου. Είμαστε περίεργοι να δούμε αν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fem van Empel θα βρεθεί και φέτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πώς θα συνεχίσει η κατηγορία Ελίτ Ανδρών.

Τελευταία Νέα