Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Ελαστικό από 90% Βιώσιμο Υλικό

12 Ιανουαρίου 2024

Παρουσίαση Βιώσιμου Ελαστικού στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Τόκυο 2024

Σήμερα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2024, η Toyo Tire παρουσιάζει το πρώτοτυπο Βιώσιμο Ελαστικό της. Το ελαστικό, που χρησιμοποιεί 90% βιώσιμα υλικά1, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς μια πιο βιωσιμη κινητικότητα μελλοντικά. Μέχρι τώρα, το υψηλότερο ποσοστό χρήσης βιώσιμων υλικών σε ένα από τα ελαστικά μας ήταν 50%. Αυτό το επίτευγμα έγινε στα ελαστικά Open Country που χρησιμοποιήθηκαν στο Ράλι Ντακάρ 2024. Αυτή η τελευταία εξέλιξη, που παρουσιάστηκε σήμερα, ξεπερνά δραματικά αυτό το ποσοστό.

Τα βιώσιμα υλικά μπορούν να χωριστούν σε γενικές γραμμές σε «ανανεώσιμα υλικά» που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως τα υλικά που προέρχονται από τη φύση, και σε «ανακυκλωμένα υλικά» που επαναχρησιμοποιούνται από υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Αυτό το ελαστικό χρησιμοποιεί ανανεώσιμα υλικά, όπως βουταδιενικό καουτσούκ που προέρχεται από βιομάζα, καουτσούκ στυρενίου-βουταδιενίου που προέρχεται από βιομάζα, πυρίτιο από στάχτη φλοιού ρυζιού, έλαιο που προέρχεται από φυτά και πολυεστερικές ίνες βιολογικής προέλευσης (περίπου το 60% του συνόλου), καθώς και ανακυκλωμένα υλικά. Χρησιμοποιούμε βουταδιενικό καουτσούκ προερχόμενο από CO2, το οποίο αναπτύχθηκε με επιτυχία από κοινού με το ιαπωνικό Πανεπιστήμιο Τογιάμα, καθώς και ανακτημένη αιθάλη, ανακυκλωμένο σύρμα με σφαιρίδια και ανακυκλωμένο χαλύβδινο κορδόνι (περίπου 30% του συνόλου).

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ποσοστό χρήσης 40% το 2030 και 100% το 2050. Αυτό το πρωτότυπο ελαστικό είναι ένα προϊόν ανάπτυξης που χρησιμεύει ως εφαλτήριο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτό το ελαστικό ελαχιστοποιεί τον συντελεστή αντίστασης κύλισης, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ελαστικού και στη βελτίωση της εμβέλειας ταξιδιού των Ε.Ι.Χ. Το ελαστικό επιτυγχάνει τον υψηλότερο βαθμό αντίστασης κύλισης στο ιαπωνικό σύστημα σήμανσης ελαστικών. Στο μέλλον, η Toyo Τire θα προωθήσει περαιτέρω τεχνολογικές καινοτομίες προς την πρακτική εφαρμογή, αναπτύσσοντας και προωθώντας στην αγορά προϊόντα που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση μιας κοινωνίας βιώσιμης κινητικότητας.

*1 Μεταξύ των πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την εμπορική διάθεση των ελαστικών, τα υλικά που αναγνωρίζεται ότι συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
 

Τελευταία Νέα