Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

H TOYO TIRE συμμετέχει στον 24ωρο αγώνα Nürburgring

31 Μαΐου 2021

Η TOYO TIRE (με Κεντρικά Γραφεία στην πόλη Ιτάμι της Περιφέρειας Χιόγκο και με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κο Takashi Shimizu, εφεξής TOYO TIRE) ανακοινώνει τη συμμετοχή της στον «24ωρο αγώνα Nürburgring» (49ο ADAC TOTAL 24h-Rennen) στη Γερμανία στις 3-6 Ιουνίου, 2021.

Ο 24ωρος αγώνας Nürburgring Hours είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο. Αποτελούμενο από δύο μέρη, το F1 Grand Prix, και το Nordschleife, o Nürburgring είναι διαβόητο αγώνας. Με αλλαγές υψομέτρου που ξεπερνά τα 300 μ και πάνω από 70 στροφές σε κάθε γύρο ανά 25 χλμ, το σιρκουί Eifel παρουσιάζει μια μοναδική πρόκληση. Λόγω του ορεινού μικροκλίματος, οι οδηγοί στον 24ωρο αγώνα μπορούν, επίσης, να αναμένουν απότομες αλλαγές καιρού που περιπλέκουν τη στρατηγική τους. Η αποκόμιση της μέγιστης απόδοσης επί 24 ωρών σε απρόβλεπτες συνθήκες προκαλεί τόσο το αυτοκίνητο όσο και τον οδηγό, παρέχοντας την ευκαιρία στην TOYO TIRE να δοκιμάσει τα ελαστικά της στο έπακρο.

Το 2021, η TOYO TIRE θα συμμετάσχει και πάλι στον αγώνα με τη NOVEL Corporation *1 (με εδρα την πόλη Γκίφου του ομώνυμου νομού, με πρόεδρο τον κο Taku Watanabe · εφεξής: αγώνες NOVEL). Αυτό ακολουθεί την είσοδό της στον αγώνα του 2020, κατόπιν της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας πέρυσι. Η TOYO TIRE έχει αναπτύξει ελαστικά για τα αυτοκίνητα TOYOTA Supra GT4 και LEXUS RC F, τα οποία θα εισαχθούν στους αγώνες NOVEL και Ring Racing *2.

*1 NOVEL Corporation: Ο εξειδικευμένος ρυθμιστής της LEXUS αναπτύσσει και εμπορεύεται ανταλλακτικά υψηλών επιδόσεων για το μοντέλο LEXUS "F". Συμμετέχει στον αγώνα από το 2016 και το 2018 κέρδισε τη δεύτερη και τρίτη θέση στην κατηγορία SP8.
*2 Ring Racing: Ρυθμιστής αυτοκινήτων που κατασκευάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα κοντά στο Nürburgring για πάνω από 10 χρόνια.

Στη φετινή σειρά Αντοχής Nürburgring που πραγματοποιήθηκε στο Nordschleife, το TOYOTA Supra GT4 τερμάτισε 2ο στην κατάταξη του 2ου γύρου, ενώ το LEXUS RC F τερμάτισε 1ο στην κατατάταξη του 3ου γύρου. Και τα δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα που υποστηρίζονται από την TOYO TIRE ξεκινούν τον 24ωρο αγώνα έχοντας ήδη επιτύχει καλά αποτελέσματα.

Η Motorsports βελτιώνει παγκοσμίως τις επιδόσεις των ελαστικών ενσωματώνοντας στην ανάπτυξη του προϊόντος αντικειμενικά και εμπειρικά στοιχεία που προκύπτουν από την ακραία χρήση.

     


Αριστερά: LEXUS RC F    Δεξιά: TOYOTA Supra GT4