Εργαλείο εύρεσης ελαστικού Dealer Finder

Νέα

Η Toyo Τire συμμετέχει στον αγώνα Africa Eco Race

4 Ιανουαρίου 2024

Η Toyo Tire και η AKH, συνεργάτης διανομής στην Ουγγαρία, υποστηρίζουν τον László Bunkoczi, ο οποίος συμμετέχει στη 15η έκδοση του Africa Eco Race. Ο Bunkoczi θα παραταχθεί στην κατηγορία Rally Raid στο Μονακό στις 30 Δεκεμβρίου. Αφού περάσει στο Μαρόκο την επόμενη ημέρα, ο αγώνας Africa Eco Race θα διασχίσει πάνω από 6.000 χιλιόμετρα στο Μαρόκο, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη, πριν φτάσει στο τέλος του στην ιστορική πόλη του Ντακάρ στις 14 Ιανουαρίου.

Ο László Bunkoczi θα τρέξει με ένα τροποποιημένο Isuzu D-Max, εφοδιασμένο με τα πρόσφατα κατασκευασμένα ελαστικά Toyo Tire Open Country ATIII, σε διαστάσεις 265/60 R18. Ο Bunkoczi είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος οδηγός αγώνων ερήμου, με πρώτη συμμετοχή ως συνοδηγός το 2004. Έκτοτε έχει συμπληρώσει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα αγώνων. Συμμετέχει στον φετινό αγώνα Africa Eco με τον 15χρονο γιο του ως συνοδηγό για να τον καθοδηγήσει στους αμμόλοφους του αφρικανικού εδάφους. Σχολιάζοντας την επιλογή των ελαστικών του πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Bunkoczi δήλωσε, «Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα ελαστικά θα αντέξουν στις δύσκολες συνθήκες και θα μας φέρουν στον τερματισμό στο Ντακάρ».

Ο αγώνας Africa Eco Race δεν μοιάζει με άλλα Rally Raids. Οι διοργανωτές προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενσωματώνουν την υπεύθυνη αντιμετώπιση της φύσης στη δομή του ράλι. Ορισμένα από τα οχήματα των διοργανωτών κινούνται με ηλιακή ενέργεια και οι συμμετέχοντες στον αγώνα ενθαρρύνονται να μην αφήνουν πίσω τους "ίχνη καταστροφής". Επιπλέον, συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες αντί για Ευρωπαίους χορηγούς. Από το 2014 και τα επόμενα χρόνια, οι διοργανωτές του αγώνα Africa Eco Race συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Εκατομμύρια Δέντρα" (Million Tree Project) στο Νουακσότ. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, ένα εκατομμύριο δέντρα θα φυτευτούν σε 2.000 στρέμματα γης γύρω από την πόλη Νουακσότ.

Από το 2015, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του αγώνα Africa Eco Race (AER) υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Meoni του αγωνιστή μοτοσικλέτας Fabrizio Meoni, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα το 2005. Το 2018, οι αγώνες Africa Eco Race άρχισαν να υποστηρίζουν ετησίως την Παγκόσμια Ένωση Φίλων Παιδιών (AMADE). Η AMADE είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1963 από την πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό για να υποστηρίξει την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την υγεία των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Έχει συμβουλευτικό καθεστώς με τη UNICEF και την UNESCO, μεταξύ άλλων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την AMADE, τα φορτηγά που συμμετέχουν στην AER μεταφέρουν κυρίως ηλιακούς λαμπτήρες που κατασκευάζονται στην Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίοι προορίζονται να αντικαταστήσουν τους λαμπτήρες πετρελαίου που ήταν προηγουμένως ευρέως διαδεδομένοι στην υποσαχάρια Αφρική. Οι ηλιακές λάμπες μπορούν να αγοραστούν πριν από το ράλι από ομάδες, μεμονωμένους συμμετέχοντες, συνεργάτες του ράλι, μέλη της οργάνωσης του ράλι και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο έναντι 20 ευρώ. Θα παραδοθούν δωρεάν σε σχολεία κοντά στη διαδρομή του AER στη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη.

Στην έκδοση του 2020, η Marcelina Zawadzka συμμετείχε ως οδηγός στην κατηγορία φορτηγών και, σε συνεργασία με την Κάριτας της Πολωνίας, παρέδωσε γάλα σε σκόνη για άρρωστα και υποσιτισμένα παιδιά της Σενεγάλης.Την ίδια χρονιά, οι συμμετέχοντες στο ράλι δώρισαν πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ στην AMADE.

 

Τελευταία Νέα